Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 24 July 2010

bas memang bukan jodoh aku

aku ada jugak berangan nak anak 12 orang, beli bus, angkut semua sekali ke mana2..tapi setelah dikaji-kaji, aku rasa aku memang takde jodoh dengan bas..

tadi aku naik bus nak balik Perak..dekat tiket gtau pukul 1, tapi pukul 1.38pm bukan takat side mirror bus, bunyi bus pun takde..nasib baik Maria and Wawa hantar aku kat Changlun tadi, ada la orang teman, terima kasih korang :)

bila bas da sampai, aku masuk dalam bus, aku tergamam!! pemandu dia India, ok tak pe lagi..penumpang dia semua non-muslim..bukan calang2 non-muslim, siap ada sami lagi..hoho..bus tu dari Thailand, bukan nak cakap apa la kan, laki2 tu semua muka horny, yang perempuan pulak berpakaian macam nak melacur dalam bus..ah sudah!! kalau apa2 jadi, aku sorang je yang takbir agaknya..huhu

yang bestnya bus tu laju, cepat aku sampai..ada berhenti kat satu station minyak ni, aku ushar luar, nampak sorang pekerja India, manis gile muka dia, aku agak dia tomboy..aku pun ushar dari atas ke bawah, sekali oh mak ko!! ada halkum noks!! ku ingat kan tomboy, pondan rupanya..1st time aku jumpa pondan India yang aku puji muka dia manis..pondan Melayu pun aku tak pernah puji tau!!

then die berhenti Medan Kid, aku tak turun la, aku ingat dia pergi Medan Gopeng..sekali dia berhenti kat 1 kedai makan Cina ni..semua orang turun..tak kan aku nak bajet diva pulak kan, nak stay kat situ..aku kan suka bajet macho, aku pun turun..tapi dalam hati da rasa apa je..memang la mak aku yang pick up aku, tapi aku ni bab jalan sangat lah otak udang, otak kenggera, otak iguana!! aku tak reti nak describe aku kat mana kat mak aku..da la pekan tu pekan lama..keliling kedai Cina, tak kan aku nak lepak minum beer kot..so aku tunggu tepi jalan

punyalah susah nak describe kat mak aku kat mana tempat tu..segala jenis nama kedai aku sebut, plat kereta yang lalu lalang pun aku sebut, punyalah otak tak dapat berfikir..aku tanya sorang cina ni, nama jalan tu, dia cakap "yong kan sum"..aku mati2 ingat tu nama Cina, aku pun bgtau la mak aku dengan yakinnya..mak aku pun pening cari jalan tu kat situ..rupa2 nya nama jalan tu "yong kalsum"..bodo punya Cina pelat..haha..tapi yang paling pentingnya, bus tu lagi bodo..da 3 tahun aku naik bas, tak pernah aku berhenti depan kedai Cina panggang babi..

da la aku ada masalah gastrik, aku tak makan dari pagi, perut da pedih semacam..kalo ikut nafsu serakah, mahu aku order babi panggang setengah ekor!! =P nasib baik masih ada iman di dada..kalau tak time tu jugak aku bakar bus tu!! last2, mak jumpa juga aku..alhamdulillah :) terus pergi McD makan, makan buger baru tu..sodapp eh!! pastu aku tibai nasi lemak pulak..tapi kalo ada masalah gastrik ni, bila makan time pedih perut, tak kan rasa kenyang..rasa ada gas bocor dalam perut..sabar je la..heh

2 comments:

  1. haha, giler byk ank nk dpt..
    nk tya, tau x mcm mna nk delete message kat cbox?

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance