Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 28 June 2010

rumah impian

semua orang pun mesti ada rumah impian kan?? elehhh aku pun ada jugak *nape ayat macam nak cari gaduh* =P..meh aku cerita ciri2 rumah impian aku..kot2 ade orang berminat nak sponsor ke..hehe..

aku tak suka rumah besar2 macam istana..kalau nanti anak aku sedozen and sampai mati duduk ngan aku tak pe jugak..ni nanti last2 tinggal berdua je, tak kan nak ajak ayam kambing iguana duduk sekali dalam rumah kot..so aku suka rumah yang simple and setingkat je..lagipun aku penakut malas naik tangga, kalau ada escalator takpe..haha..high demand pulak..

yang paling penting dalam rumah aku nanti ada bilik khas simpan aku punya novel2 and komik2..wah!! 2rak untuk aku..rak lain boleh kongsi ramai2, jiran nak tumpang simpan buku pun boleh..hehe..ala2 bilik membaca komik la, baca komik je eh? nak baca paper pergi kat ruang tamu..haha

decoration simple but elegant..aku paling tak suke decoration bunga2 ala2 british tu..entah kenapa, rasa nak campak kalo tengok..selalunye corak bunga ros la, pinggan bunga ros mak aku pun aku rasa nak campak je..haha..aku suka suasana rumah yang cool and tak crowded..

master bed room aku nak lengkap ada sofa, tv, komputer, kat 1 sudut aku nak letak heater air, kot tiba2 malam2 lapar, boleh bancuh milo =))..rumah nak kecik, bilik nak besar..gila apa ko Beron!! bilik dalam rumah, bukan rumah dalam bilik ok!! aku bukan apa, once da masuk bilik aku malas nak keluar da..especially kalau duduk sorang2, mampus terkujat pun aku tak kan keluar selagi hari tak cerah!! haha

luar rumah pulak aku nak ada bunga warna-warni..ada tak 1 pokok yang keluarkan bunga macam2 warna?? aku tak nak banyak2, malas nak siram..haha..kalau banyak pun aku nak buat sistem siram macam yang padang sekolah ada tu, sambil tu boleh aku tumpang mandi sekali..rumput wajib rumput karpet tu sebab aku nak main golek2..pagar rumah kene berbatu and tinggi sebab kalau aku joget2 tak de sape nampak..haha..nak buat tinggi yang boleh wat wall climbing terus, petang2 boleh exercise..tak pun panjat wall tu untuk tegur jiran yang lalu lalang..takde la orang kata aku sombong kan? hehe..terjenguk je kepala sambil hai hai kat orang :D

ha tu je la kot yang aku nak conquer..tempat lain biar en. suami yang uruskan dia nak macam mana..bertimbang rasa kan aku?? bahagian dapur pun biar dia yang uruskan..haha..eh bath room dalam master bed room pun aku punya bahagian!! hehe..ni cerita kalau dah berkahwin, kalau tak, aku nak duduk ngan mak aku je..jimat noks!! tiap minggu boleh pergi beronggeng 1 Malaysia..heaven!!

2 comments:

  1. kalo ak jd interior designer ko..ak pulun letak hello kitty seluruh umh ko..peduli ape ak..hahaahahahaahahahahahahaah *gelak syaiton

    ReplyDelete
  2. sumph aku xnk amik ko jd interior designer!!! hahahahhaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance