Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 6 June 2010

pleasant suprise

pagi semalam aku bangun..pagi tu tak payah la tahu pukul berape..janji belum cecah tengah hari kan..hehe..lepas cuci muka pergi dapur, jumpe hotdog dibalut roti telur disaluti sos dan mayonis..tak ke sedap??..aku balun berapa entah..then aku on9..family aku yang lain pergi Padang Rengas merisik untuk pakcik aku..

tengah2 aku on9, tibe2 ade orang bagi salam..aku da gelabah macam ayam nak kene sembelih..sape la pulak nak datang ni, da la parents aku takde..kalo orang nak masuk meminang aku sape nak layan, sape nak bagi keputusan?? dan yang paling penting aku tak mandi lagi!! haha..kalo suare laki bangla memang aku buat2 jadi tugu negara dalam rumah la..ni perempuan, bagi salam pun macam polite gitu..nak je aku jerit dari dalam rumah "tak pe macik, saya da beli kain baju raye da"..

tapi kalo bakal mak mentua macam mne, mampus kene reject..so aku jawab salam sambil jengket2 pergi pintu..aku buka pintu dengan lemah lembutnye..tak mandi takpe, janji sopan..haha..sekali aku tengok..wah!! whoaaaa!!! oh my god!! rase nak menari pusing2..tau sape datang?? kawan yang aku da rindu 5 bulan..tqah!!..weh best gile aku, tak sangka langsung..aku tau die ade kat Perak sebab ziarah pakcik die meninggal, tapi tak expect akan jumpe sebab ade kematian kan..mane tahu die tolong nak bace talkin ke..

datang rumah aku pakai baju kurung you..time raye ko pakai jeans kan minah??..terbalik pulak da..haha...yang pergi tetap pergi, kami tetap bergosipp macam tak kan mati -_-''..ape aku kisah aku tak mandi lagi kan..ngan tqah je pun..hehe..sumpah best!! lame gile tak jumpe..rindunye haii...die kawan baik aku time buat foundation, hope kwan sampai mati ye? ;)

tqah, thnx for coming..walaupun kejp, i appreciate it so much!!..merase jugak ko nak jumpe disaster2 kt rumah aku kan..nnt dtg lg eh?? hehe..kalo ade rezeki, nanti aku pergi Shah Alam, kite ronggeng..hehe

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance