Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 3 June 2010

Lost World vs Prince of Persia

pagi tadi aku, adik aku, Ros, sepupu aku, kawan adik aku, dengan semangatnya pergi Lost World..tengok2 tiket da naik harga jadi RM30..takpe2, demi semangat kerbau nak berkubang, kitorang pejam mata je bayar..time bayar, ayat common cashier tu "makanan tak boleh bawa masuk ye, tracksuit tak boleh pakai"..aku angguk2 je la malas nak amik kisah coz selame ni ayat tu je dorang cakap tapi still boleh pakai tracksuit..

sampai kat tempat scan tag tu die kate tudung kain bawal tu tak boleh pakai!! what the pandaiiii!! kitorang Islam kot!! tak kan semate2 nak mandi dengan kitorang bayar RM30 nye, kitorang sanggup mengumpul dosa..ewahh2, ingat kumpul dosa boleh dapat masuk syurga ke nanti????..marah ni!!..yela, fikirla la, lantak la ko sembah patung ape pun wahai si owner, tapi hormati la agama kitorang..

tau tak alasan ape dorang bagi??.."kami tak nak kejadian lemas jadi"..what the ceteknye ilmu fikiran korang, not make sense at all alasan lapok tu..laser tak lasernye mulut aku tadi, aku cakap "abis ape gune korang ade life guard tu!! kalo camtu baik kami bogel je"..geram! geram! panas hati I nyah bertekak dengan orang Islam pulak tu..last skali die panggil manager die kot, nasib baik Hindu so aku assume dia tak paham agama kitorang..aku malas nak gaduh, aku mintak balik duit kitorang..nasib baik dapat..tapi hampa la, ingat nak mandi manda cuci mata..lepas ni memang aku pergi Bukit Merah je la..heh'

http://www.emocutez.com

disebabkan kecewa kitorang pergi JJ..duit kononnye nak masuk Lost World tu kitorang makan Mc'D dengan tengok wayang..ha puas hati!! disebabkan terpengaruh dengan blog Zati, sampai terngiang-ngiang..aku pun ajak dorang tengok Prince of Persia..persetankan Lagenda Budak Setan, lain kali aku tengok..best la citer tu, lawak pun ye..hahaha..filem aksi yang mantopp la..tengah2 aku tengok citer tu aku rase macam familiar gila dengan muka hero dia..nak kata macam muka boyfren aku tak, nak kata macam jiran sebelah rumah pun tak, pakcik2 aku pun tak de stok muka macam tu..nak habis baru aku teringat macam muke sape..hehe


=


sama kan weh??  haha..lepas ni boleh buat prince of Malaysia pulak..cop! cop! aku nak jadi heroin :D

http://www.emocutez.com

notesasukehati : tadi terjumpe Ili secara tak sengaja..sakan hang la ni noo...moge berbahagia :D

3 comments:

  1. sungguh sama weh! tunjuk kat mira nie sat g dy berpaling tadah suka kat bront lak..haha

    ReplyDelete
  2. eh' ak rs cm de komen td..haha' best weh cte neh! eh' mmg de iras2..iras ak pn de..

    ReplyDelete
  3. die suke mamat persia tu ke?? haha..
    bront tu aku suke bile die lwk..haah2, best siot! hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance