Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 24 June 2010

Lenggong kota kenangan

aku da seminggu kerja kat Lenggong tolong pksu aku jaga kedai je..sungguh aku jaga je!! sampai2 on computer main game secara bergilir-gilir sampai petang..ada 6 game sedang aku pertarungkan sekarang..aku cuak sebenarnya kerja kat situ..sebab potensi nak jumpa orang2 yang aku kenal sangat la tinggi..Isnin hari tu aku buat marketing, ternampak cikgu PJ (Om) aku time kat MRSM..nasib baik dia tak perasan..hehe..tu yang aku tak suka.

kedai tu dah la hujung pekan..Lenggong tu da sedia maklum Hulu Perak, tambah pulak kedai tu letaknya dihujung..dapat bayangkan tak hujungnya macam mana?? 1 deret ada 6 kedai..tapi yang buka sampai petangnya kedai paksu aku je..sunyi ok!! agak scary la, kalau pencuri datang, dengan segala hormatnya aku akan suruh dia ambil apa saje, janji jangan amik dara aku ape2 kan aku!! huhu

kedai tu tak masukkan air lagi..so apa2 urusan membuang akan dibuat di masjid berhampiran..tak jauh sangat, seberang jalan je..tadi aku solat Zohor kat masjid tau!! muslimah sangat rasa..sebab aku seorang je perempuan sembahyang Zohor kat masjid!! pakcik2 masjid pandang aku macam nak buat aku jadi menantu doirang je..auuwww!! haha

on the way nak balik tadi aku nampak seorang pakcik ni seberang jalan hanya pakai tuala ok, hanya tuala!! kalau terlondeh aku tak tahu nak bagi reaksi apa..slumber kobis je pakcik tu..kalau aku bawa kereta mau aku speed depan pakcik tu, sure terbang tuala dia!! hahaha..lagi 1, time nak balik juga aku nampak signboard 'bersopanlah anda di jalan raya'..aku tak tahu kenapa aku rasa nak park kereta tepi jalan..kuar dari kereta, jalan dengan ayunya tunduk bawah sepanjang 100meter..macam tu sopan la kan?? haha..aku rase tak kene ayat tu..buat je lah ayat 'berhemahlah ketika memandu' instead of yang tadi..kan mudah nak faham?? haha..psst, kalau pengarah JKR terbaca blog aku, agak2 dia hire aku jadi juru bahasa diorang tak? ;)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance