Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 2 June 2010

cukupla 6 je

Fakhri.Fatini.Sara.Ika.Hadif.Fina

inilah kanak2 yang mak aku jaga, maybe ade yang da kenal, dorang ni sepupu2 aku gak..perangai sekor2 astagfirullahalazim, masyaAllah, subhanAllah, tak de yang Alhamdulillah..kesejahteraan hidup aku tergugat start jam 11 pagi bila celik nya mata mereka..dorang ni macam kembar, sorang bangun semua bangun, sorang nangis, semua nangis, sorang buat aku marah, aku marah semua sekali..adil kan aku?? :)

aku rase esok nak pergi cek blood pressure la sebab aku rase tekanan darah aku naik dengan dorang..perangai sama je semuanye, takde sikap toleransi sesama manusia..degil, nakal, panas baran *mcm inherit dari aku je*..memang tak boleh jadi pasangan hidup sesama sendiri, bak kata JWW Birch "not complete each other"..

sampai satu tahap tu aku biar je dorang bergusti sesama sendiri..selain dapat mengutip pengalam hidup, mereka juga boleh menguatkan stamina diri..betul tak?? *angguk laju2*..sabar aku cepat je hilang dengan dorang..tapi bila aku marah, dorang ingat aku nak berjenaka..mereka lari sambil jelir2 lidah..oh sabar, tahan la diri aku dari menjerang anak2 orang !!

http://www.emocutez.com

tapi tak syak lagi, dorang juga boleh buat aku tersenyum girang dan ketawa senang..contohnya time lunch tadi..kami orang2 dewasa da habis makan..tinggal la dorang dekat meja makan sendirian..6 orang, cukup 1 table..macam mana bersepahnye keadaan tak payah la amik tahu..mungkin mak aku puas bila mengemas dengan keadaan bersepah super disaster macam tu..tahu ape perbualan mereka??..anggaplah kanak2 memang jujur dan tulus ikhas bila berbicara..oh sebelum tu, dorang panggil aku "ayong"..perbualan mereka :

Fina : sedapnye AYONG masak
Fakhri : haahkan Na, AYONG pandai masak
Sara : nanti kita suruh AYONG masak hari2 nak

http://www.emocutez.com

komen mak aku dari depan bila dengar dorang bersembang di dapur "ee getik aku dengar, aku peluh2 masak kat dapur, Ayong die jugak yang dapat nama"..haha..chill la mak, doa tu, mane tahu satu hari nanti Nadia boleh jadi chef terkenal ke..hehe

ni yang aku rase nak peluk cium dorang ni..tiba2 jadi sayangg gila kat dorang..nasib baik Hadif ngan Fatini tak bijak bercakap lagi, kalo tak, tak tahu la pujian ape bakal aku dengar =')..*padahal pegang sudip pun aku tak hari ni*

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance