Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 30 June 2010

cemburu buta

cemburu - perasaan iri hati bila melihat bf/gf/suami/isteri/tunang kita beramah mesra bertepuk tampar bergigit bahu dengan orang lain yang semestinya opposite jantina dengan dia..it's normal babe..bak kata Cyril Takayama bila aku cemburukan dia peluk perempuan lain time nak buat magic 'cemburu tandanya sayangg' sambil mengenyit mata, oh kacak! ;)

buta - cacat penglihatan, memakai spek mata hitam, berjalan menggunakan tongkat, kadang2 terlanggar tiang

bila dua word ni dicantumkan, tak ke worst jadinya?? cemburu buta bukan bermaksud orang buta cemburukan aweknya menolong kawannya yang juga buta menyeberang jalan..cemburu buta bermaksud manusia yang iri hati melihat pasangan menyapa orang lain even just nak tegur 'eh awak, wallet awak terjatuh'..manusia jenis ni kategori gelojoh mengikut kata hati tanpa sebarang istighfar dan tanpa memikir dua kali..

boleh gila layan manusia yang cemburu buta ni!! kalau boleh isteri dia kene kerja kat pejabat yang semua perempuan, kalau boleh suami dia pergi pejabat pun nak ikut hari2, kalo boleh handphone gf dia biar die pegang, kalau boleh fb bf dia tak boleh ada kawan perempuan langsung..gila apa!! kau ingat dunia aku ni ada kau je ke?? kau ingat aku lahir guna rahim kau ke??

aku betul2 tak into dengan orang blind jealousy ni..tak aman hidup!! balik lambat sikit kene maki hamun, agaknya dia ingat kereta boleh terbang apa..oh lupa nak bagitau, selalunya orang yang cemburu menkhinzir buta ni datang with package U all, cemburu buta + panas baran..good combination ever! heh

tiba2 aku nak merapu pasal benda ni sebab aku kesian kat 1 married woman ni..tak perlu tahu siapa..suami dia ada penyakit sawan cemburu buta and aku rasa suami die mental..perempuan ni kerja kat pejabat and suami dia takde kerja!! yeah clap! clap! clap!..its normal nowadays wife is the one who supports her husband life..oh aku bukan nak cerita issue ni, aku nak cerita pasal cemburu buta.. gila tak gila laki ni, isteri dia lambat balik dari kursus pun die boleh mengamuk serang isteri dia kat pejabat sampai kene panggil polis leraikan..kalau lambat sehari dua aku terima la, ni tak sampai 2 jam ok!! sah kene sunat lagi sekali bagi matang sikit..heh

da tu, siap serang rumah bapak mentua..ni da bukan kes cemburu buta, ni kes buta hati..kalau tak silap aku, perempuan tu dalam proses nak mintak cerai kot..siapa tahan noks hidup macam tu, nak senyum kat laki lain sikit pun tak boleh, karang ada yang makan penyepak..sebelum ni ramai yang cop perempuan ni perempuan sombong sebab tak pernah tegur orang..rupenya dia takut suami dia yang penganggur terhormat tu dapat tahu..da tahu cemburu, ko pergi la cari kerja mangkok!! kunci isteri dalam rumah tak payah bagi sape2 tengok..ni kerja malas, makan nak, isteri cari nafkah pergi serang2..otak bagi lembu makan agaknya!!

kalau aku pun tak tahan hidup dengan lelaki macam tu..bak lagu Fynn Jamal 'mana tahan angin cemburu buta'..yang penting dalam relation adalah TRUST..takde trust susah la, memang akan hancus berderai..prang pung pang pang *bunyi hancus berderai*..kalau takde kePERCAYAan, baik ko bercinta ngan kucing je la, boleh mengekor kau walaupun ke bilik air..heh

4 comments:

  1. aku baru nak wat entry sal cemburu2 ni..hahah..nice one! :)

    ReplyDelete
  2. haha..wt la weh..ko wt mest lg nice :)

    ReplyDelete
  3. haha' suka weh! cemburu nak dibuta butakan pulak..haishh

    ReplyDelete
  4. ko suke cmburu buta ke ap?? haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance