Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 14 June 2010

apendiks (siri 2)


lepas masuk ward aku kene puasa..da la perut kosong, kene puase pulak da..perasaan memberontak tu sangat membuak-buak la..lepas doktor pakar datang, die kate boleh makan!! yes!! terus call mak yang time tu dekat kafe, order teo o ais satu, dengan roti..takde hati aih aku nak makan nasi kat hospital..nasib baik katil aku mengadap jalan raya, bukan mengadap pesakit lain..kalo tak, mampus aku tak makan ape..da la ward tu, pesakit baris aku je muda belia tak kahwin lagi, yang lain semua pangkat nenek ade 4 cucu..

ade 2 orang minah yang sebaya2 aku kene operation kat breast..tengah hari mak aku keluar, aku pesan bubur ayam mc'd..tengah2 melahap tu, tibe2 ramai doc serbu aku, nasi baik tak tercekik ayam!! rupenye aku kene puase balik sebab malam karang aku kene operation gak..ayark!! nasib baik sempat melantak sikit..aku baru nak jalan lenggang kangkung balik kampung esok pagi..aku ingat, apendiks aku nak stay kat dalam aku..nak keluar jugak rupenye ye =P

dari pukul 7 nurse suruh tukar baju operation..sexy wokk baju tu!! terbukak kat belakang..auww!! time tu aku da sakit mengigil balik..semua orang suruh sabar, ye aku tau, tu je boleh buat pun..nak buat operation immediately mau ayam meloncat keluar dari perut aku karang..haha..die at least kene puase 6 jam..

tunggu punye tunggu sampai mak aku tertidur sebelah aku..sian mak aku, kene darah tinggi sebab jaga aku..huhu..around pukul 12, nurse kejut kate doc da panggil nak operation..time tu aku tak rase ape pun sebab aku ngantuk gile!!..aku pasrah je orang angkat aku, bukak baju aku, cucuk aku..buat la ape2, janji aku nak tidur..sebelum die bius, doc tu suruh mengucap..aku rase aku baru nak lafaz 'ashhadu....', aku da tak sedar ape da..kalo mati tengah operation, tak sempat mengucap..huhu

bersambung....tak larat nak type

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance