Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 14 June 2010

apendiks (siri 1)

aku da selamat menjalani pembedahan buang apendiks Sabtu lepas..Alhamdulillah semuanye selamat..keadaan aku masih weak, jln mcm orang dalam pantang yang keluarkan 3 anak kembar..sakit pinggang, sakit tengkuk, sakit tangan, padahal belah dekat perut je!! luka tu sakitnya tak payah la tanya kan, sendiri mau ingt!!

aku start sakit malam Khamis..tahap menggeletar kaki..muntah kalo dibundarkan mau ade 10 kali..dari pukul 10 malam aku muntah sampai 3pagi..tak boleh tidur sebab sakit yang tak tertanggung..mule2 die attack kiri, then bawah perut, last skali baru remain kat kanan..

pukul 3.15 pagi aku da surrender, kejut mak n ayah..ayah terus bawa aku pergi Hospital Taiping (HT)..dekat emergency room, bile doc tu da cek macam2, die tnye 'ade potensi mengndung tak?'..aku kn tgh mamai2, aku blur gile dgn soalan die tu..aku pandang die, then aku terpandang ayah aku kat sebelah..pastu aku terfikir 'oh datang dengan ayah, bukan dengan suami, so takde potensi mengndung'..so aku pndg doc, gelengkan kepala..sian die lame tunggu jwapan aku..sape suruh tanye pukul 4 pagi time aku tengah sakit..hehe

lepas tu die kate aku kene masuk ward, die cucuk tangan aku belah kiri nak masukkan air..sakitnye!! da masuk setengah jarum tu, boleh tak die keluarkan balik jarum tu kate 'kite buat lagi sekali ye, jarum ni besar, tak muat'..boleh??..lepas tu gune jarum kecil sikit kat tangan kanan pulak..aduhaii!! sehari due2 tangan aku tak boleh gerak..pedih!!

pukul 7pg, ambulans hantar pergi ward..

bersambung.....

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance