Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 1 June 2010

20 tahun lagi!!


20 tahun lagi aku baru umur 40 kot!! mak aku 43 sekarang mantain je, tak de la berkedut macam ni..tipu3!!..kalo tengok muka macam ni kat cermin, mahu aku histeria tengok muka sendiri..akan ku hapuskan semua daya pantulan kat rumah..haha..tak dapat menerima kenyataan betul ko Beron

eh umur 40 harus vogue lagi tau..auww..weh, sedar diri sikit, kubur da siap tergali agaknya time umur 40..bawa2 insap la Nadia..sempat ke tak eh aku hidup sampai 40? huhu..kalau sempat macam mane life aku time tu kan??..duduk dalam rumah mewah sambil buat manicure dengan cucu2 ke, ke merempat tepi jalan mintak sedekah *nauzubillah*, ke kat rumah orang tua duduk kat tepi tingkap tunggu anak2 yang tak pernah melawat, ke tengah berloving doving dengan suami tercinta *nak macam ni*..ahaks..doraemon! doraemon! meh nak pinjam mesin masa jap meh ^_^

we can't predict future kan..well plan macam mane pun, kalo itu bukan fate kita, tak kan jadi gak kan..just remind diri sendiri that Allah always give the best for us coz He knows the best!!..tapi doa la ape yang kita rancang tu yang terbaik untuk kita :)..perancangan hidup aku : habis belajar nak kerja, kahwin, kumpul harta secara sederhana, kumpul pahala, hidup bahagia..tapi nak sampai tahap tu, banyak pengorbanan diperlukan kan?? banyak air mata akan mengalir I guess..bukan senang nak jadi senang, bukan susah nak jadi susah..

eh kenape aku rase aku ni boleh jadi kaunselor tak bertauliah..pandai jugak ko serius eh Beron, ingatkan tak reti..hehe..kaunselor untuk diri sendiri boleh la, untuk orang lain jawabnye ke lautt..haha..

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance