Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 20 May 2010

sengugut

masalah ni makin menghantui aku tiap bulan..makin bulan makin sakit aku rase..tahap nak pitam..orang kate, lepas kawen da tak sengugut da..sape nak kawen ngan aku skrg?? angkat tangan cepat!! haha..baru nak keluar darah yang cair aku da meronta-ronta, macam mane nak kuarkan manusia yang solid nanti?? walaweiiii gagah betul para2 sakura ibu nih!

kalo la sengugut ni berbudi pekerti lalu meminta maaf kat aku "cik Nadia, saya mintak maaf ye tiap bulan buat cik Nadia sengsara"..tapi sukar aku untuk maafkan, gaya lady boss berstiletto merah, dgn angkuhnya aku berkata "tiada maaf bagimu"..sakit wokk..rase rahim diperah-perah macam macik Cina yang convert masuk agama Hindu sebab kawen dengan orang India dan dapat anak laki yang kacak memerah santan di market Kuala Kangsar..

bile da sakit ni mood pun hilang ke mane..macam semalam aku keluar dengan Ros, Adik Wani ngan Zidot..semua stok2 peserta Raja Lawak yang tak nak pergi audition sebab kalo pergi sure juara!..dorang buat lawak, tapi aku tak larat nak gelak weh, tragis betul perasaan tu!! rase tak payah hidup pun tak pe T_T..then Ros orderkan aku air suam, sebab menurut Zidot (bakal doktor) air tu bisa mencairkan darah..saluran darah nak kuar tu bagi orang yang tak berkahwin sempit lagi.sebab tu sakit, so bile cair, easy to flow la kot..heh'..mule2 aku kurg yakin sebab die minah merapu, tapi lepas tengok die terkebil-kebil nak buat muke serius, aku caye la..hehe

lame gile pulak tu orang kedai tu nak sediakan air suam..belum aku order "saya nak air suam 37 darjah celcius eh"..tak pun "saya nak air panas 5oz campur dgn 3oz air sejuk eh"..-_-''..lepas tu aku kene merempit balik..astaga perasaan nak ikat motor kat lori gune tali sangat kuat!! suh die tarik aku..tak larat weh berpeluh-peluh menahan sakit dgn cuaca panas lagi..yang aku tau aku nak cepat sampai rumah, baring atas katil..

konkulisinye : jangan riding time sengugut..huh

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance