Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 22 May 2010

sekian lama

lama da aku tak mencarut berceloteh kat sini..tak tau nak merapu ape..tak ade ape2 yang menarik pun jadi kat aku..kot2 pemangku sultan Selangor datang meminang ke, dapat jemputan jadi pembaca berita ke, dapat percutian pergi Australia ke, best gak aku nak cerita kat sini ye tak..boleh jugak nak mengeluarkan unsur2 riak, asyik2 nak humble je..hahhaha

ade segelintir kawan2 aku amik short course time cuti sem!! walaweiii mana datang nafsu rajin korang ni?? mesti sebab terpaksa kan?? huahuahua...tapi bile bosan2 ni rase bagus jugak buat benda macam tu, baru educated orang kate..tapi kalo aku kene pun, aku rase aku sumpah seranah gak sebab kacau cuti eku..hehe..ape benda yang berfaedah boleh buat ha time cuti2 ni??..nak mintak keje da terlambat..rase nak pergi kursus kahwin pun ade..pergi je, kahwin entah bile la kan..hehe

tadi pergi shopping baju ngan mak..sedappp jugak sekali sekala shopping ni..rembat je ape yang nak..tengah sale pulak tu..syaitan da goda2 kat telinga "amik yang tu, baru class" sambil mata memandang kemeja short sleeve..haippp!! walaupun tekstur, warna, bentuk, harga menarik, tapi aku yang kene tarik telinga dgn en. Roslan karang kalo pakai macam tu je..so tadi beli la inner sekali, muslimah tak muslimah jugak la..tutup aurat tapi macam tak tutup je..dan2 la pulak aku nampak iklan cara pemakaian muslimah yang betul kat surau, time tu jugak rase nak gulung2 badan dengan langsir surau!!..ha tau ko Nadia, tapi buat jugak!! podaaa!!..ni la manusia..huhu

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance