Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 25 May 2010

rindu Math

Mathematics eh bukan Mathew..sumpah rindu!! one of my favourite subjek zaman mula2 baligh dulu..best betul main dengan nombor2 ni, macam main target guli..kalo dapat selesaikan satu problem tu rase macam polis Malaysia dapat tangkap dealer dadah antarabangsa..dulu time UPSR bodoh tak bodohnya aku, trial dapat 1A je, dan tentunya A tu digondol oleh Math..markah nak cecah full mark..sampai cikgu Math aku cakap kat mak aku kalo time UPSR aku tak dapat math A, die nangis..haha..UPSR, boleh la nak riak sikit..heh'

masuk sekolah menengah aku tetap suke Math..perasaan bangga menekan-nekan kalkulator tu macam Johnny Depp teman pergi pasar malam..yela, sekolah rendah nak kene ligan ke, 1 + 1 pun nak gune kalkulator??..da masuk sekolah menengah, skill mencongak aku makin nipis..semuanye salah kalkulator..aku ingat lagi, kalkulator aku boleh jadi huruf ala2 handphone..sebab aku salah beli, sepatutnye gune Casio, aku beli Canon..nasib baik aku tak beli printer padahal sepatutnya kene beli kalkulator..so kawan2 selalu pinjam kalkulator aku buat main2 hantar message..huk alo, tau la handphone tak leh bawa, jakun tak ingat!! haha

masuk upper form belajar add math..teringat cikgu add math aku yang garang gile, macam singa kene sembelit..tapi sebab die la aku boleh perform add math walaupun tak de la tahap membanggakan..aku pernah sekali je dapat add math 100..fullamak, rase nak buat pulut kuning..mane taknye, cikgu tu bagi kerja macam aku takde tanggungjawab sosial yang lain..add math macam night mare bagi budak2 kelas cikgu tu..hehe..

so lepas SPM aku ingat nak sambung dalam Math jugak..tapi ayah aku tak bagi, tak banyak mase depan katenye..tu tak pasal2 aku tercampak amik Law..hambek ko!! dari aku minat nombor, amik Law aku tak jumpe nombor langsung kat buku unless 'this book was published in 1978'..sungguh tak puas mate aku memandang dalam 320pages, ade 4 je nombor excluded page number la..sadis kan??

memang susah nak lupakan ape yang kita minat..contohnye, macam aku minat Cyril Takayama, datang la 10 Christiano Ronaldo ajak pergi dating pun, aku tetap nak Cyril Takayama gak..tapi ape yang kita minat tak mestinya terbaik untuk kita..tup2 aku dapat tahu Cyril Takayama kene tangkap basah dengan perempuan Indon jual sayur kat pasar pagi sabtu..nak tak nak, aku kene relakan hati kuar dating dengan Christiano Ronaldo, dalam usaha nak melupakan Cyril..mule2 memang akan rase terpakse, tapi lame2 baik buruk Ronaldo, aku boleh terime dengan hati yang terbuka..tapi kadang2 rindu jugak kat Cyril..ha macam tu la perumpamaannya aku dengan Math..orait tak contoh yang aku bagi??..memberangsangakn tak??hehe

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance