Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 31 May 2010

pengarah muda

*aku baru curi charger laptop kat ayah aku, tak keruan aih tak boleh on9..

tadi aku tengok 1 cerita Melayu ni, tak perlu la tahu cerita ape sebab boleh mengaibkan pengarah dia *padahal aku tak tahu sape pengarah dia*..tak tahu kenape tengah2 tengok aku rase nak baling remote kat screen TV..pantang nenek moyang aku tengah2 layan cerita tu tiba2 die terpause then die suruh kita sms macam mane kite nak cerita tu jadi lepas scene pause tu..wtf!!..kenape tak suruh kita pilih sape pelakon yang layak jadi tukang kebun ke, hero ke, heroin ke untuk cerita tu?? =P

macam tu baik aku jadi director nye hoi!!..takde duit nak pusing modal la tu..cerita tu agak tak meransang stimuli la..aku kan bosan, tengok je la ape depan mate..mengadap latop 24 jam karang terpusing pulak otak aku..kadang2 aku tak tahu la mentaliti pengarah2 ni..nak kate negara tak maju, rasenye gadget2 canggih tiap tahun masuk Malaysia, tak kira la seludup ke ape..tapi cerita2 Melayu, mundur jugak aku tengok..tak habis2 cinta, dendam, santau, bisnes!!..nak harap Cicak Man je la kot2 inovatif sikit..sedap je aku mengomen..haha..

nasib baik cerita2 Melayu tak lame macam cerita Indon, Mexico, Filipina..kalo tak konpem esok jugak aku drop amek law, aku amek kos perfileman..aku buat cerita sendiri, aku tengok sendiri!!

2 comments:

  1. xtau weh cter ape..lupe tgk tjuk..aku tutp trus..haha...

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance