Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 15 May 2010

roti canai rangup..krak kruk krak

pagi tadi aku tidur lewat, 3.30 am..perut lapar gile tahap kalo ade khinzir sweet sour depan mata pun aku lahap..sebelum aku membuat perkara2 tahyul baik aku tidur, untung2 dapat mimpi makan lasagna Pizza Hut..

pagi tadi mak kejut pukul 8.30 am..hoih! mane cukup seorang bayi yang innocent tidur 5 jam je, sekurang-kurangnye kene sama taraf dengan koala bear, 22 jam tidur!! baru sihat dan aktif lalu dapat menjana kegemilangan negara..maka, aku endahkan suara mak..pukul 8.45 am mak aku masuk bilik tanye "Nadia, nak ikut pergi makan tak?"..makan?? makan!! sepantas spring tercabut aku pergi mandi wajib dan siap..

aku, mak and ayah pergi makan kat 1 kedai roti canai..adik2 aku kan poyo2-konon-rajin-pagi2-pergi-tusyen..so jadi lah aku anak tunggal..heaven perasaan tu..ayah order nasi lemak 1 untuk aku dan roti canai 3..aku makan nasi lemak dengan lahapnye..ayah makan 1 roti canai, begitu juga emak..lagi satu roti canai sape punye?? aku punye la!! heh..jangan bersikap langsi sangat kate aku perut bocor eh..tapi aku perasan pelanggan2 kat kedai tu pandang aku macam "eh budak ni, badan macam tiang elektrik, selera macam bela 18 ekor jin"..tapi peduli ape, janji aku kenyang..lepas tu ayah tanye mak nak pergi mane lagi..lantas aku menjawab "balik la nak sambung tidur"..ade sape2 teringin nak jadikan aku isteri?? sila fikir 10 kali sebelum membuat keputusan hidup dan mati ni eh? da la makan banyak, kuat tidur pulak tu..sekali kau da kawen dengan aku, jangan harap la kau nak cari isteri lain yang lebih budiman..haha

oh mari aku promote kedai tu, kenape aku boleh tibai 1 nasi lemak dan 1 roti canai walaupun dalam poket hanya ade sekeping handphone yang tak boleh digadai..sedap wokk roti canai die..rangup2, rase gigit ais laju2 nikmatnye..nasi lemak die pun sedap..tak berlemak sangat..i like..satu je aku tak suke kedai tu..tuan kedai muke ketat macam cucuk botox 2x seminggu..selalunye ayah aku tak kan pergi situ, sebab ayah aku memang tak suke nak deal dengan orang muke macam mintak kene sumbat ekor kucing siam..tapi sebab aku sebagai waris harta pusaka die da sangap sangat nak makan roti canai rangup, die pergi juga lah..so sweet la u father

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance