Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 13 May 2010

lone ranger

tadi aku ada hal kat Ipoh..tak perlu la cerita, tak menarik pun..siap segala urusan rasmi, aku pergi JJ..sorang2 ok..aku kan cool..orang ramai gila, bukan orang gila yang ramai, orang normal macam aku ni ha, tapi ramai nak mampus, eh ape pulak, bukan yang da mampus hidup balik pergi shopping, maksud aku orang terlampau ramai..faham tak penjelasan aku?? paham?? ok boleh teruskan..aku tak suke orang tak paham ape yang aku cube sampaikan..^_^

hari ni hari J Card, 70% discount for member, haih bukan main lagi nenek2 tua yang kubur pun da lambai2 paggil masuk lubang bershopping..macik2 boyot pun tak kisah anak dalam perut die kene langgar2 ngan orang lain..remaja bagai diperkotak-katikkan hari ni *selagi tak kawen, aku remaja* -_-''

aku cari parking kat bawah harapan la kan nak dapat..then aku pergi roof top parking (mmg la roof kat top)..pusing 12 kali, kalah tawaf tapi tak dapat2..sekali ade 1 kereta kenari hitam perempuan Cina bodoh punye nak keluar..tau kenape aku kate die bodoh?? sebab otak tinggal kat tokong kot..da tau ade orang tunggu (yakni aku) nak masuk parking, die boleh lagi nak makeup2, betul rambut, minum air..cinabeng!! nape tak ber manicure je dalam tu syaitan?? da la aku tak suke menunggu, tapi kalo tak tunggu mau aku berpaling arah ke Parade.

then aku pergi makan Mc'D..bergaya dan elegan aku rase makan Mc'D sorang2 sambil bace komik..ade sorang pekerja Mc'D ni pandang tak puas hati je kat aku..lu pehal bro?? tak puas hati perempuan cantik aku makan sorang2??..tertoleh2, aku makan tengkuk ko macam aku makan ayam goreng baru tau..aku rimas die pandang2, last2 aku angkat2 kening kat die, terus buat keje tak pandang aku da..puas hati aku!! haha

pastu aku tengok movie cerita Furry Vengeance kot name die..haha..comel cerita tu, kelakar..aku duduk sebaris dengan sekumpulan laki Cina..then yang sebelah aku tanye aku "sorang je ke?"..rase nak jwab "malaikat sentiasa menemani I" =P..da nampak lagi mau tanya, sumbat mulut ngan hp baru tau.. 

habis je aku balik la..time balik tibe2 aku tak de mood..hey perempuan gila btoi, tak de mood tak memasal..sumpah aku tak boleh fokus time drive..aku nak termasuk bawah lori tadi!! menggelatar badan aku bile aku da sempat emergency break..nasib baik tak de kete belakang aku..ape yang aku fikir, aku pun tak tau..my mind was empty!!..tambah2 aku drive sorang, tak de sape nak cakap ngan aku, lagi la lost..tak kan nak berhenti tepi jalan ajak orang yang tengah tunggu bus tumpang aku kot..kalo baik tak pe, kalo tak baik?? ha kurang bernasib baik la jawabnye aku nnt..

conslusi hari ni : Jangan drive sorang2 bile tak de mood, nanti masuk lubang, nyawa aku yang melayang..sekian -_-

2 comments:

  1. asal ko xajak geng2 ko g jj skali?

    ReplyDelete
  2. aku x sengaje ter pergi oh! haha..xsempt nk plan ape..hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance