Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 23 May 2010

kucing yang terlampau

nenek aku ade due ekor kucing..dua2 jantan..satu name Toi, sempena nama Toi AF yang teror main angklung, maybe nenek aku minat Toi, nasib baik die tak minat Nubhan -_-''..satu lagi nama Comot, name typical untuk seekor kucing, nasib ko la Comot, sape suruh ko muncul time AF tak bersidang

Comot kurus gile, boleh diibaratkan macam Othman Kering..muke ala2 pengganas Taliban..muke serius gile die ni..port favourite tidur adalah tepi tingkap..boleh dikategorikan kucing yang cool la..jalan ala2 macho gitu, muka tak penah mintak simpati nak Friskies, kalo kucing betina ajak mengawan pun maybe die tak layan..cool habis la..kalo manusia aku rase gaya die ni ala2, ala2 sape eh?? ala2 aku boleh?? haha...

Toi pulak gebu gila, boleh diibaratkan macam Afdhlin Shauki gitu..tapi manjeeee yang amat, kadang2 nak panggil Sally pun ade..kat mane je ade nenek aku, mesti ade die mengekor kat belakang, tau la ada ekor..muke manis, kalo jual kat lorong Hj Taib ni laku aku rase..port paling suke untuk tidur adalah kat punggung orang especially perempuan..warm kot..hehe..pagi2 kalo aku rase macam ade permaidani 6 inch bawah bontot ha die la tu!!..

perangai dorang yang paling comel aku rase time makan..selalunye makan same2..Toi wajib bergesel-gesel dulu kat kaki nenek aku..tande terima kasih kot..Comot pulak makan terus tak tunggu Toi..disebabkan Toi gedik terhegeh-hegeh, selalunye Comot yang kurus akan habis makan dulu..korang tau macam mane langsinye perangai Comot ni?? die pergi kat pinggan Toi selamba kucing die je tolong Toi habis kan makanan..Toi pun ke tepi la dengan rela sambil mata terkebil-kebil..Comot, patutla ko keding, makanan tak berkat!!

satu hari aku nampak Toi kejar seekor kucing dengan nafsu bergelora sebab aku tahu Toi tak pernah kejar kucing lain untuk gaduh..polite kan die??..tiba2 nenek aku baling selipar kat die, terbantut la niat Toi..aku pelik nape nenek aku macam nak menghalang kejantanan die..bile Toi da ade kat nenek aku, aku dengar nenek aku cakap kat die "Toi, kalo ye pun cari la yang betina, tu jantan!!"..erk'!! tak tahu kenape aku rase nak bawa Toi pergi jumpe Dato' Fadzilah Kamsah -_-''

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance