Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 27 May 2010

Klinik Pergigian Kuala Kangsar

pagi semlam aku pergi jumpa dentist kat hospital government..kalo tak emergency memang aku pergi government je..kalo da sakit macam nak terberanak baru aku pergi swasta..

nak jadikan cerita, aku duduk sebelah nenek ni..mula2 aku tak rase ape2, tapi lame2 aku rase die gila..merepek-repek cakapnya..aku angguk2 je sebab aku tak paham ape die cakap..tapi sampai satu part, die citer pasal anak2 dia, start tu aku tak angguk da..sekali die tanye "nak kahwin ngan anak makcik tak?"..kalo aku angguk tak ke naya..kalo anak dia ade 18 biji banglo, 86 jenis kereta import ok la gak kan..haha..

pastu die citer "dulu aku tak macam kamu (sambil tunjuk kat aku), aku pakai seluar ketat, baju sampai dada je"..haha..aku tak tau nak gelak ke menangis dengar pengakuan macam tu..die nak hasut aku pakai mcm tu ke??..nak kene sumbat dalam kubur ngan en. Roslan??..aku angguk2 and senyum je la..tiba2 dia tanye "kamu da kahwin?"..ha sudah, nak bagi ilmu perkahwinan pulak ke??..aku geleng la sambil gelak2..rase nak lari time tu jugak lepak ngan doctor hensem dalam bilik dia..scary oh layan orang merapu ni

bila aku nak balik, nak start motor, ade sorang pakcik ni cakap kat aku sambil tengok tayar motor aku "eh kenape tayar bulat"..ape ke bengong nye aku, macam otak masuk pasir, automatik aku tengok tayar..pastu pakcik tu bantai gelak kat aku..pastu baru aku terfikir "eh memang la tayar bulat", automatik aku pun tergelak dengan kebodohan diri..then pakcik tu sambung "naya la kalo tayar petak"..huk alo pakcik, seronok ye kenekan aku..ceit!!

nak keluar dari kawasan hospital, aku berhenti lama dekat signboard hospital tu, bace satu persatu "HOSPITAL BESAR DAERAH KUALA KANGSAR"..betul la hospital daerah, tapi kenape aku rase aku masuk "HOSPITAL BAHAGIA KUALA KANGSAR" -_-"

4 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance