Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 30 May 2010

kelantan

Jumaat lepas aku ngan family aku pergi Kelantan..saje cuti2 habiskan duit *gaya macam ade 3.45 juta dalam bank*..6 jam statik dalam kereta memang boleh buat aku rase nak beli jet peribadi..keluar je kereta mula la aku buat aksi akrobatik sarkastik mistik semua..lenguh bai!!..

petang tu kitorang lepak tepi Pantai Cahaya Bulan..best!! bunyi ombak, orang main layang2, angin sepoi2 bahasa..cewaahh, ayat macam cikgu BM punye blog.



kitorang tak pergi mane2 sangat pun..tujuan utama : SHOPPING!!..semangat pergi beli tudung kat pasar Khadijah..rambang mata aku!! macam2 bentuk,warna, harga dan rupe..tapi warna hitam tetap menarik di hati..kan eyda? >_<..

otw nak balik, around pukul 8 malam, dekat tengah2 hutan area Tasik Banding, kitorg terstuck dekat sejam sebab ade accident..astaga scary gile ok gelap2 dekat tengah2 hutan..dan2 pulak aku nampak signboard gambar gajah..aku tak paham sebenarnye motif gambar tersebut..kat situ perkampungan gajah ke?? ke tempat amik2 gambar dengan gajah?? ke boleh menunggang gajah kat situ??..aku fikir kalau la tiba2 sekeluarga gajah datang nak tumpang kitorang pergi Grik ke, ha naya!! kalo kate tak boleh karang mau dia angkat kereta campak dalam gaung..wassalam la jawabnya..

otak aku mula fikir bukan2..tiba2 ada makhluk ganjil bertenggek atas kereta ke..pengsan!!..yang bestnye, lane sebelah yang menghala ke Kelantan kosong sebab kereta dari arah sana pun tak boleh gerak..ape lagi, aku keluar kereta joget2 tengah jalan la..bila lagi kan nak buat aksi terlamapu macam tu, kalo buat time biase mau penyek aku kene gilis dengan lori balak..

dari sepatutnya sampai rumah pukul 10, jadi pukul 1 pagi..melampau kan stuck sejam je, delay sampai 3 jam..itu disebabkan kitorang pergi gosip2 kat kedai makan dulu..baru remaja 1 keluarga pergi dinner pukul 12 malam! haha..

berita kemalangan tu, klik!!..teruk jugak..patutla lame..tak pasal2 aku kene bebel sejam dengan ayah sebab selalu drive laju..baiklah ayah, nadia insap -_-''

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance