Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 12 May 2010

full licence

tadi aku pergi JPJ Ipoh ngan Ros dan ayahandanye yang tercinta, nak renew lesen..I da full licence U..bangga di situ..ok2, diam!! jangan perlekehkan yang ko da dapat full licence time aku baru baligh!!..shadap2..ok la dari yang takde langsung kan..hee~

cepat je mase berlalu kan..rase baru semalam aku naik basikal roda tiga, lumba dgn jiran belakang yang tak de gigi..time tu gigi aku tak cabut lagi..hehe..sekarang aku da boleh drive kete walaupun auto je -_-''..ko tau kete mainan kanak-kanak 3-4 tahun yang kene tekan 1 button je untuk membolehkan kete tu bergerak?? ha macam tu la aku rase bile drive auto..naif kan?? takpelah, janji aku boleh pergi ke mane je aku nak (dalam Malaysia)

aku dapat lesen motor awal sikit, lepas SPM..mak aku tak bagi sangat aku amik, tapi aku nak jugak sebab aku rase benda tu perlu..tambah2 kalo aku duduk kat kota metropolitan, senang nak menyelit..tapi sejak da ade lesen kereta, mak aku lagi la tak bagi riding..hari tu ade seorang budak perempuan accident kene langgar lori, naik motor..penyek muke die weehhh!! aku tengok muke arwah sebelum accident, comel budak tu, baru pas SPM..die kawan macik aku kot..ngeriii I nyah..tapi tetap tak boleh padamkan semangat waja aku untuk riding motor..tapi da mak tak bagi, ayah tak bagi,,,sape je yang bagi?? JPJ ngan aku sendiri..haha..yela2, aku kurangkan..taat kan aku?? hua8

ade sorang pacik aku penah buat lawak dengan aku sebelum aku amik lesen kereta..time tu aku ngan die dalam kereta..die cakap "baik kamu amik lesen lori, dapat lesen kete ngan bus skali"..aku macam wah!! teruja la kan, gaya macam memang aku bercita-cita nak jadi pemandu lori..then die sambung "tapi syarat nak amek lesen lori, kene ade lesen kereta ngan bus"...................... -_-'' 5 minit jugak aku terblur dengan statement die..last sekali aku menjerit "hampeh, mangkok"..mati2 aku ingt bile buat lesen lori tak pyh buat lesen kete and bus tapi terus dapat..kenape pacik2 aku ngan sepupu2 aku suke menguji iman aku??..padaragas!!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance