Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 13 May 2010

bakal isteri orang

aku baru habis kemas dapur..ye2, aku memang suke mengemas time dinihari *ade ke tak word ni eh?*, time semua makhluk da tidur..philosophy aku dalam hal ini adalah, jikalau ade makhluk asing yakni manusia atau binatang berniat nak masuk ke dalam rumah aku sama ada untuk mencuri, tumpang tengok TV, or tumpang mandi, at least dorang tak jadi masuk bile dengar pang! pong! pang! kat dapur macam laki bini gaduh..

lagipun, energy aku ade time pagi2 buta ni..nak luahkan ke mane kalo tak ke dapur ye tak ^_^..tengah2 aku basuh pinggan for final touch, tibe2 aku terfikir yang aku ni bakal jadi isteri orang satu hari nanti (kalo ade jodoh la)..tak kire la isteri perdana meteri ke petani ke drebar teksi ke (tapi aku nak jadi isteri drebar kapal *wink wink*) but the title will be mine one day..ha bile fikir macam tu datang la mood rajin tak memasal aku kan..habis je cuci pinggan, satu sink aku cuci..berkilat wokk!! agak2 mak aku bangga tak dapat anak sulung yang budiman serta rupawan ni..ok2 tak payah jawab..haha

esok kalo tak de sape tegur sink tu berkilat, siap la aku tonyoh muke sorang2 dalam sink..haha..gile tak ikhlas ko Beron nak pujian..boooo..weh apehal, aku gadaikan kulit tangan aku ni nak pegang sabun tu tau..kulit tangan I sensitif U, mane boleh pegang sabun sembarangan, nanti mengelupas..auwww..jelita gedik kan tangan aku??..so bakal en. suami, sile beli sabun yang MAHAL2 je eh letak kat rumah kita nanti *belum ape2 da demand lebih*

aku memang suke buat keje time orang lain da tidur..harmoni sikit..layan blues orang kate..aku nak buat ape pun takde orang tegur..kalo buat depan orang ade je tak kene "eh2 ni letak sini", "eh2 pinggan ni kene cuci macam ni"..banyak sangat eh2 nye, aku lempang karang!! aku tak suke orang kacau aku buat keje, I know what I'm doing ok, keje aku care aku..banyak songeh sila buat sendiri..aku tak sakit hati, ko pun puas hati kan?? *eh kenape tibe2 nak emo ni* haha..

oh berbalik kepada tjuk entri..aku da umur 20..kalo zaman Saloma, maybe aku da pergi pasar berkebaya, berkasut tumit tinggi sambil memimpin seorang anak laki..tapi zaman teknologi ni, umur2 macam ni aku just bawa diri and sebiji laptop pergi kelas untuk menjamin rezeki masa depan =)..kalo ade jodoh, habis study aku nak kahwin..nak merase betape hebatnye perasaan jadi seorang isteri kepada sorang lelaki..nak test hebat tak aku nak jage makan minum maruah anak harta benda die..sebab aku ni perempuan merapu..haha..agak2 kalo tak hebat bleh patah balik zaman ni tak?? kalo dapat patah balik aku nak jadi wanita sopan yang berilmiah!! hahahahhaha

weh jangn cakap benda tu lame lagi..jodoh kat tangan Iahi..lagipun sekarang mase kejap je berlalu pergi..aku nak wat reminder kat diri sendiri..jangan nanti bile da tengok kad kahwin sendiri baru melompat sebab tak reti masak kari lagi!! hahahaha..*tiap hujung ayat diakhiri huruf i, hebat kan aku?* haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance