Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 11 May 2010

babysitter

da lama tak update..duduk rumah tak ape yang menarik jadi kat aku selain hari2 berperang dengan makhluk yang belum mumayiz..bangun pagi2 kene mandikan kanak2 tak cukup akal lagi..kalo aku sebaya meraka, tak kisah la, boleh mandi same2, joget2, habiskan sabun, bogel2, masuk dalam kolam -_-''..ni aku tak mandi2 kene uruskan diorang pulak..da la bukan anak aku..haha..tapi aku tetap sayang dorang..eh aku kan memang penyayang..auwww

budak2 baru nak up orang kate, perangai, astaga!!..ape yang aku boleh buat hanya sabar, sabar, sabar, sabar, sabar..tengok2, kesabaran makin mengecil..jangan terkejut kalo nanti ade berita kat paper "seorang kanak2 cedera parah selepas di ikat di kipas ceiling"..bayangkanlah nak handle 5 orang sekali gus..pukul 12 pulang la ibu segala nakal dari sekolah tadika..time tu aku da give up, masuk bilik, message2 ngan bf lagi tenang..biar diorang jage diri sendiri!! dari aku lakukan perkara yang bakal menyayat hati..selalunye time tu mak aku da take over

ngan mak aku dorang ikut cakap woh..ape?? muke aku tak cukup gengster ke?? aku rase aku da bengis habis dengan dorang..kalo ngan Hadif, aku baru nak marah, die nyanyi lagu "please3x kamu jangan nakal"..bukan ke patutnye aku yang nyanyikn kat die?? da la pelat..huhu

Fatini pulak diam je, TAPI tibe2 Hadif nangis, tengok2 die kene gigit ngan Fatini..aku tak sedar..buat keje dalam diam minah tu..nasib la sesame sepupu sendiri je, kalo anak jiran mau aku kene saman..ceit!! walaupun aku jage dorang tak sampai 4 jam, tapi memang aku bertekad, anak2 aku nanti aku nak jarakkan sikit umur diorang..rapat2 ni susahnye nak jage!!..bile aku da terjerit terlolong-lolong marah dorang, boleh pulak dorang tanye "ayong marah ke?"..dugaan apekah ini??????

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance