Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 1 May 2010

aku gagah bukan gajah!

masuk hari ni da 3 hari aku tak makan benda berat..benda berat tak termasuk la batu bata, tiang elektrik, van mayat dan sebagainya..maksud aku kat sini aku tak makan nasi..dalam 3 hari ni aku just habiskan 1 botol setengah oren twister and 1 batang setengah hot dog..ye, tu je!! oh secawan milo ais malam semalam itupun half je..kenape tak makan?? ayya lagi mau tanya ka?? wa mau kurus maa..wa mau masuk pertandingan wanita perut kempis!! jangan banyak soal la, wa boleh handle..

tapi hari ni nak tak nak aku kene gak telan nasi barang sebutir dua..haipp!! biase perut ni biar kosong lame2..ngan perut aku takde masalah..tapi aku da start sakit pinggang and sakit belakang..sakit bebenornye yop!!..especially tulang belakang..tergedik-gedik aku nak solat..da la tulang belakang aku memang bengkok effect dari aku accident dulu kala..lekk luuuuu!! jangan bertambah bengkok..wa muda lagi maa..bagi la wa dapat jadi model sekali dulu maa..haiiyaaa!!..bile aku berjalan aku tak rase aku berpijak di bumi yang nyata..mula la rase nak mandi dalam bath room pakai swimming suit, takde la kalo aku pengsan, orang2 yang nak selamatkan aku nampak aku bogel..hahaha

tapi selagi aku boleh update blog, selagi tu aku ok..dont worry lah kawan2..wa kan gagah..aku bukan tak nak makan, da beli da makanan..tup2 ke tong sampah jugak die pergi..baru sesuap da rase nak muntah..makanan pulak tak nak bagi kerjasama! ade je masalah..hari tu beli spaghetti ade ulat, semalam beli nasi die tergoreng hangit pulak!!..weh sabotaj aku eh?? pelangkung karang..hari ni ade pasar, nak beli nasi dengan ayam masak kicap..air tebu / ice blended..nyum3..yek2 je aku, karang tak habis jugak..karang nak call mak la, mintak sedekah..wa da xde duit, nak tak nak kene mintak mak, wa takde  suami lagi..ishh malu la! haha..da la wa nak serbu pasar ni..2 3 jam lagi wa update la lagi..hehe..tungguuuuuuuuuuuuu

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance