Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 27 April 2010

syurga makanan

aku amat bersyukur Allah campakkan aku kat Bumi bukan kat Pluto..masya-Allah makanan die..pergh! boleh memobeskan aku..nasib baik mude2 ni nafsu tinggi tapi duit tak cukup tinggi..kalo la duit berkepul-kepul maybe sekarang aku tengah ikut program menguruskan badan bersama Dr. Rozmey ke Romzey ntah name die..so aku berbelanja dengan berhemah..tap ape aku rase ape aku nak makan aku akan dapat kan gak..parents aku pun tak kisah kalo habis duit sebab makan..hee~

hari tu tengok citer cartoon Ratatouille..ha? ape? tak tahu?..pergi duduk bawah tanah la tak tau citer ni..haha..citer pasal tikus yang pandai masak..jijik kan?? aku kumpulkan kekuatan nak tengok citer ni supaya tak jerit kegelian..tapi diesebabkan makanan yang dihidangkan look so delicious yummy2, habis gak aku tengok citer ni..tapi tetap tak ubah persepsi aku terhadap tikus..takde la pulak lepas ni nak tangkap tikus kat rumah suruh die masak kari! eyucks!!

waktu die hidang Ratatouille tu, nampak sedap sangat..then kawan aku kate benda tu wujud...hape lagi?? rase nak ajak bakal suami pergi honeymoon kat Paris..haha

nampak sedap kan??hee~

semalam kawan aku kate ade satu makanan orang Morocco, name die couscous..ape lagi, name pun macam sedap..aku google la..pic ye bukan resepi! haha..



nampak sedap kan?? sume nampak sedap aku ni..haha..nak tunggu die buat entah tahun bile die balik Malaysia..macam kacang dal je yang atas tu..haha..kite buat versi Malaysia..janji nampak sedap..hehe

penah tengok citer 'Cloudy With A Chance Of Meatballs'?..citer cartoon gak..hehe..makanan turun dari langit wa cakap lu..pergh! pergh!..tapi berpada la, kalo hotdog besar bangunan tak ke penyek ko nanti..tapi tu ngarut je la..tapi aku suke!..cartoon selalu jadikan aku orang kurang waras!..suke rase sume benda tu realiti..baling ngan kasut karang Beron!

makanan kat Malaysia pun tak habis explore lagi..aku penah pergi ngan kawan2 aku makan nasi lemak antarabangsa pukul 3 pagi..wah! deliciousssss!!..kalo bab makanan ajak je la..sekarang craving for seafood K. Perlis..ayyomaa!! ikan bakar, sotong goreng tepung, udang, ketam...control nafsu Nadia, control! hehe..


wallaweiii...walaupun kadang2 indah rupe dari khabar tapi tetap menarik tertarik ko memang da bomb la!..tekstur makanan memang penting bagi aku..kalo kaler sambal tumis pun tak merah, memang aku tak berahi nak makan!..tapi rase pun pentng jugak jon..banyak songeh la Nadia!..dengan ini saya berikrar akan belajar masak time cuti untuk kegunaan diri sendiri..mak, nnti kita bukak kafe ala2 santai sikit..all the menu is on me! ;)

2 comments:

  1. weyh. akuu suke citecite kauu dowh. jemu dahh makan bedah. bukak kafe katt uum ye :)

    ReplyDelete
  2. haha..orait :) tp aku bukak kt kachi..haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance