Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 20 April 2010

Muhammad Hafizuddin


weh ape mimpi aku tibe2 nak buat entri pasal satu2 nye adik laki aku ni..macam aku ade adik perempuan 10 kan..hehe..hafiz a.k.a mat rentung, sebab dulu die putih, bile da besar tak reti duk rumah diam2, rentung la jadinya..haha..tadi aku call mak aku mak aku bgtau Hafiz kene tahan kat wad sebab ade ape ntah dalam perut die, kalo perlu kene operation..yang pastinye bukan barah rahim la..tibe2 aku sedih, tibe2 aku rase yang sebenarnya aku sayang kat die =')..sape tak sayang adik oiii, especially dari rahim yang same ^_^

yela, aku ni bukanlah seorang kakak yang penuh dengan ciri2 kekakakan *cam bangang je word ni* kan..tak de lah aku nak bermanja-manja bertepuk tampar dengan die, kene baling remote astro ade la die ni..perangai sikit durjana..astaga, nakal nak mampus die ni..eee time bengang tu rase nak sumbat balik die masuk dalam rahim mak, takyah kuar2..aku kakak yang tegas atau senang cerita garang..nak mengade ngan aku lain tahun..aku bukan ape, nak bagi dorang belajar berdikari..huehueheu

die la paling suke menguji kesabaran aku..ayah aku pernah bgtau die kalo ayah da takde nanti die yang akan walikan aku ngan Nadzirah..time tu die kecik lagi tapi ayah da bagitau la wali tu macam mane..tiap kali aku nak kejar die sambil pegang selipar kat tangan, mesti die jerit dari jauh "nanti aku tak nak kawenkan kamu"..weh! ape hal ugutan bersifat keji..sanggup kamu tengok kakak kamu andartu??..tapi peduli ape, janji aku puas hati dapat debik die..ye2, dulu aku memang hardcore ^_^

sekarang masing2 da besar, da jarang gaduh tumbuk2 terajang2..sekarang masing2 da matang..aku siap boleh gelak2 lagi main badminton ngan die petang2, kalo tak sebelum ni rase nak baling raket kat die..ajaib2..haha..sampai pakcik aku boleh komen "penyayang jugak Beron ni rupenye"..kureng! haha

weh Mat Rentung,
semoge cepat sihat
sian pulak aku dengar budak aktif macam kamu terlantar kat hospital
haha

2 comments:

  1. entry paling lawak bhai.gelak non stop tengah malam nih.haha:)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance