Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 28 April 2010

makanan lagi

pagi2 buta ni mula la aku lapar..tadi gatal piang sangat tak nak makan..padan muka!..gile sumpah lapar! time2 lapar ni pulak la nak teringat makanan2 yang enak2 tahap syurga..tibe2 teringat aku ngan family aku selalu pergi Changkat Jering kat Perak tiap hari Sabtu..semate-mate nak makan satay, pecal dan laksa! sedap gile weh..kedai macam nak roboh tapi makanan pergh! kalo betul kedai nak roboh pun aku tak kan berganjak selagi makanan tak habis..over!

laksa - eh memang tip top teko la kalo pedas + masam2..bak datang 2 pinggan aku tibai..hiris cili kecik2 bagi tak nampak, tibe2 tergigit je..ummppphhhh betul nikmatnye!..aku memang suke benda pedas + masam..aku ingat time kat MRSM Eyda ade bawa laksa Johor..tudia! aku bersila sampai kuah tu licin..die tak gune laksa, die gune spagheti..rase kacukan Melayu + Western sikit..true betul time makan..Eyda ajar makan gune tangan..bile dengan excited nye aku citer kat Johorian yang lain aku makan laksa Johor gune tangan, sume buat muke tak sayang aku..Eyda, ko pekena kami eh? haha..tapi i like Laksa..tak kire la dari mane die beranak..


pecal - aku baru tau benda ni makanan jawa..jawo dong jawo..kat Changkat Jering RM2 je sepinggan..ke memang harga standard?? hoi makanan sedap macam tu murah ape hal?? nak bayar pun rase nak bagi lebih 50sen sebagai tanda penghargaan sebab murah and sedap sangat..aku suke jantung pisang + pucuk paku je ditaburi kuah kacang..mak, terima kasih lahirkan Nadia kat Malaysia =)..selalu rebut2 ngan ayah aku..pernah sekali tu aku kutip ape yang aku suke, tinggal kat ayah aku tauge je..haha..sian die, muke pasrah je bile dengan anak bini..


satay - aku tak la suke satay sangat..tapi ade satu satay kat Changkat Jering tu yang aku tak pernah dapat kat tempat lain..ape ntah name part lembu tu..bukan hati, bukan paru..bile kunyah macam chewing gum..ape ah name die??..sedap wokk! satay perut pun aku suke..bile da tinggal sebatang satay tak-tau-aku-name-die or satay perut, mesti ayah aku tanye aku nak lagi ke tak..kadang2 bile aku tamak haloba aku angguk sambil dalam mulut tengah kunyah satay chewing gum tu..tapi bile datang kasih sayang yang membuak-buak, walaupun aku sebenarnye nak, aku saje geleng..then ayah aku akan habiskan..terharu tak weh ayah aku?? die minat gak tapi selalu beralah sebab aku ='), sebab aku je banyak share minat dengan die =)



woi Nadia, lapar la citer sal makanan..mangkok betul! aku ade janji dengan Tqah nak bawa datang Changkat Jering..nanti aku bawa ye..tolong bayar, aku tolong makan..deal?? haha

notesasukehati : pic dari Google :)

2 comments:

  1. woi' penah ak memperkotak-katik kan korg? haha

    betul weh' keturunan ak sume mkn gune tgn.

    tokmi!! tgk nadiah neh..

    HAHA

    ReplyDelete
  2. oo krenye dorg x real johor la?? haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance