Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 18 April 2010

K U C I W A

lepas da jawab paper contract law..lega?? huh' tak langsung ok!! gile la soalan die, tak berperikemanusiaan..susah gilerrr!! nak kate aku pulun study tak la gak, tapi gigih la dari aku study Etnik yang aku selak2 je slide note sambil on9..yang ni aku focus la gak tapi nak menjawabnye hmmmm..aku blur giler bile tengok soalan tadi..die bagi 15 minit nak bace soalan..BACA je ok!! dapat bayangkan tak betape banyaknya soalan sampai 15 minit just untuk membace soalan2

aku ingat aku sorang je tak dapat jawab dengan excellent..kuar2 bilik exam banyak gile aku dengar rungutan.."weh jumpe kat kelas contract lagi 2 sem".."hey baru ingat nak bungkus buku al-Sagoff, nampak gayanye lagi 2 sem kene bukak balik"..ni semua ayat2 yang rase diri dorang *termasuk aku* bakal merepair or merepeat paper ni..bayangkan budak repeat pun kate tak boleh buat..

patutla ramai senior dalam kelas aku  -_-''..kepada bakal2 junior Law yang nak masuk UUM bulan 7 nanti, jangan buat2 terkejut kalo nampak muke ahkak2 dan abang2 yang kepoci dalam kelas  korang..sile hormat kami!! kami da belajar contract law 2 kali tahu!! hye junior~_~

kalo boleh aku tak nak la repeat..tak sanggup aku nak telan case2 tu lagi..tapi kalo markah cukup2 makan je, terpakse la kalo nak repair pointer..aku bengang bile orang kate "eleh Law senang je, kalo bace dapat la jawab, lain la kalo math"..hangguk ko! meh sini belajar Law tengok..bace 10 round pun tak tentu ko bijak nak applikasikan statute and case dalam problem yang die bagi..tak tau la pulak kalo aku je yang b o d o h!

2 comments:

  1. keh3' ak pun rs cam na mati jek final kali neh..

    spe ntah buat teori deg neh senang..huu!

    tape nad! perlu yakin! heh3

    ReplyDelete
  2. aku da rase nk kawen je ni! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance