Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 18 April 2010

hari loser aku!!

disebabkan rase loser maka nak update blog banyak2 kali..tak tahu nak citer kat sape..hmmm..da la tak leh jawab kontrak tadi..cuaca pulak tak nak bagi kerjasama kat aku..pastu rase semua benda tak kene..pms kot! entahla..

syuh! syuh! pergi la jauh wahai rase yang tak best..aku ade lagi 4 paper mahu struggle tahu tak?? yang lepas biarkan berlalu pergi..ceewaaaahh ayat retorik nak mampus..lapar pun ye, tapi malas nak turun..syabas si pemalas! tak dapat jawab contract salahkan soalan padahal salah diri sendiri malas! da la, malas citer sal contract da..sambung pasal makan..sedapnye kalo dapat makan ape yang mak masak..tibe2 rase mak tak sayang aku, suruh belajar jauh2 tapi tak nak courier makanan..masakan ibu penting untuk tumbesaran tahu!! ibarat macam susu ibu jugak lah..

citer pasal susu ibu, aku teringat mak aku penah cerita kat aku..aku time kecik2 cepat cakap, umur 10 bulan aku  da pandai cakap, tapi tak de lah aku boleh cakap "mak, Nadia nak susu, dahaga ni"..oh comelnya kalo sepetah ni, mesti aku masuk Metro muka surat depan..time tu pandai cakap sikit2 je la..hehe..

bila mak aku mengandungkan adik aku, die kene la berhentikan breastfeeding kat aku..macam2 die bubuh kat tempat mengeluarkan susu *sopan tak bahasa?* tu nak bagi aku berhenti menyusu..tapi tak lut2.die penah bubuh minyak cap kapak, kopi, halia, bawang putih, plaster *konon macam benda 'tu' hilang la*..nak tipu aku konon, aku rentap je, ha kan da sakit..haha..and penah sekali die buh ape ntah name die batawali ke petawali ke ape ntah..yang penting benda tu pahit gile2..tapi die tengok aku layan je menyusu..then die tanye "tak pahit ke?"..dengan slumber aku jawab "pahit sikit pun tak pe"..haha..kental tak aku??..dari kecik keras kepala..last2, die bubuh sirap kot bagi nampak macam darah..ha yang tu aku geli sikit..bile turn Nadzirah kene berhenti menyusu, sekali percubaan je da berjaya..nampak tak perbezaan kat situ??..patutla aku cantik sikit dari die, aku menyusu lagi lame *xde kene mengene*

lepas tu aku menyusu memilo gune botol..aku tak minum susu da sebab bagi aku susu lembu tak setanding susu ibu..ceh, macam ade perasaan je time tu..hari tu aku ade belek2 album lame..ade satu gambar aku pakai gown, ok bayangkan aku pakai gown..sopan kan, sopan kan..tapi aku pegang botol gune kaki..masyuk gile muke aku time tu..terkankang, dengan nampak spenda nye..patutlah ayah aku tak suke aku pakai gown time kecik..haha

ok da habis cerita..eh rase tak best balik..hoi! tak kan aku nak menype sepanjang malam nk bagi tak emo!! 

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance