Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 27 April 2010

aku budak yang behave

9 hari free..tengok la aku update blog sampai korang muntah nak bace..tibe2 terimbau nostalgia lame..eee geli mat betul ayat..bile aku fikir2 balik, aku ni nakal gak time kecik2..ingatkan aku budak baik sebab aku tak pernah kene rotan ngan bapak aku :)

Darjah 1
- aku penah sorokkan pencil colour kawan aku yang 36 batang kat dalam meja orang lain..name die Safwan tak silap aku..bapak die ade bukak workshop depan sekolah aku..gaya bajet bagus je..ingat aku jeles ko ade pencil colour 36 batang tapi aku punye 24 batang je??..poyo sangat ape hal..bajet macho..pensel colour hilang pun nangis jerit2 panggil ayah kat seberang jalan..tanpe usul periksa tuduh aku, walaweiii memang la aku buat, tapi tuduh la muke penjenayah dulu..time kecik2 punye la aku comel..time die meracau macam kene histeria aku amik balik kaler tu letak bawah meja die..pastu aku bgtau die ade kaler pensel bawah meja die..sume orang booo kat die sebab ingat die salah tengok..haha..padan muke..ee jahatnye aku!

-aku pernah kene kejar dengan pengawas darjah 4 sebab tak nak angkat tangan time perhimpunan pagi, pastu aku lawan cakap diorang..2 orang ok kejar aku!!..tapi aku lari nyorok toilet perempuan..berani la laki nak masuk toilet perempuan..chill la, tak angkat tangan pun aku boleh buat baris lurus la!..bile jumpe kat taman permainan kat perumahan aku dorang kejar naik basikal pulak..be professional! hal sekolah jangan campur adukkan dengan hal taman bro..kacau wa nak gelongsor meniarap kat slide je..tapi dorang tak dapat kejar sebab aku sempat masuk kawasan rumah aku..juara la Nadia!

Darjah 6
- hari2 main target kasut dengan budak laki..habis kelas bukak kain..weh ade seluar track la kat dalam tapi..kasut tak nak besar gajah pulak budak2 laki ni..debik aku macam aku tak de rahim..tak de nilai estetika dalam hidup betul..tak reti berkasih sayang dengan perempuan..huh! haha..panjat2 pokok..penah sekali ayah aku datang pick up aku tak jumpe sebab aku kat atas pokok..aku pun tak perasan die datang..ayah datang balik lepas bape minit kantoi aku atas pokok..oh! rosak imej sebagai anak sopan..

banyak lagi tapi malas nak type..bile masuk MRSM baru aku jadi sopan sikit..aauuuwww!!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance