Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 3 April 2010

akhirnya kini pasti

hoyeahhh! akhirnya siap jugak semua assignment aku..sekarang bersiap sediaga nak final je..haha..hotak!! selagi tak esok final, selagi tu la buku2 aku campak ke mane2 pelosok dunia entah..lagi 12 jam nak exam baru gelabah ayam nak cari "weh mane buku aku? mane buku aku? esok nak exam ni!!"..kecoh Nadia!!

kalo jadi aku balik Selase ni..KALO JADI LA..hati da berpenasaran ni tak nampak pintu rumah 2 bulan..huisy! huisy! sumpah aku tak boleh jauh dari rumah..patutla aku tak futher study kat oversea..haha..lagi satu sebab nape aku tak suke terlibat dengan aktiviti kolej..nanti mesti dorang curi cuti aku!!..no way! no way! nak amik baju aku ke stokin ke kasut ke silakan..amik cuti jangan harap!!..pantang keturunan aku sejak zaman Hang Li Po lagi kalo kene stay kat kolej time cuti..tak rocks!! duduk rumah lagi layannnn...rase nak makan pergi dapur, rase panas bogel, rase nak kuar start motor, rase nak tengok tv on je, rase marah boleh mengamuk kat adik2..haha..

tapi bile duduk rumah lame2 rase rindu kat kawan2 pulak..yela, aku bukan jenis baik dengan adik2 sangat..mereka tak memahami jiwa aku..cewahhh!..tambah2 Hafiz tu, lagi la rase nak baling remote astro bile die cari pasal ngan aku..yang Nadzirah kene kacau sikit jerit macam nak bagi ahli langit dengar!! tak sporting..aku conteng buku nota sains die gune pen hijau buat orang lidi pun nak ngamuk2 macam aku rampas laki die..chill la!! kate berseni..comel ape orang lidi..ayat die "kamu tak kaco aku tak boleh ke?"..last2 aku kecik hati, pergi cari Fakhri baring sebelah die tengok Hagemaru..lagi tenang

macam mane pun disaster rumah aku, aku tetap nak balik..nak tatap muke mak ngan ayah aku yang tenang tu..kadang2 aku buat perangai gak, aku kan degil..ape yang aku nak, itu la yang aku nak..kalo aku nak pergi somewhere parents aku tak bagi, aku pegi gak..bile on the way, rase bersalah tapi sedapkan hati sendiri dengan berfikir "tak kan mak tak nak maafkan aku, die kan sayang aku"..hehe..balik tu beli la ape ole2, rasuah2..pastu buat muke tak bersalah..nak cube?? haha..dulu je aku buat perangai, sekarang aku anak yang solehah!! ^_^ sile percaye..


No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance