Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 11 April 2010

13 tahun sudah

hari ni da genap 13 tahun arwah nenek aku meninggal..betul2 sehari lepas bithday aku..sebab tu aku tak suke nak terkinja-kinja time befday..hehe..die mak ayah aku..die dulu Cina so bagi aku die cantik =)..eh sampai die meninggal die tetap Cina cume da convert Islam, tak de la pulak lepas convert muke jadi macam Melayu kan..haha..adik aku inherit mate sepet die..aku sangat sayang pah aku, she has a very noble heart..

die meninggal hari Jumaat..it's a good day for Muslim =')..tak sangka da 13 tahun die pergi tinggalkan 12 orang anak die and uncountable cucu and becoming cicit..aku ingat lagi dulu aku selalu teman die pergi pasar..best! tapi lupe pulak nak belajar nama ikan time tu, asyik nak beli mainan je, kalo tak, takde la aku jahil jenis ikan sekarang ni..hehe

die rajin bagi aku duit syiling dulu..sebab aku tak nak duit kertas..letak duit syiling banyak2 dalam poket, baru berat, baru boleh terlondeh seluar, baru nampak kaya..kan2??hehe..omg! i really miss her right now..kalo la pah ade lagi, boleh la pah backup Nadia kalo mak ngan ayah marah Nadia..boleh la pah buat kuih bagi Nadia makan..boleh la pah bagi Nadia duit syiling buat basuh baju kat U =')

cucu2 pah da ramai tau sekarang..paling latest anak Mak Ida, anak kesayangan pah..anak die name Fatini, sumpah gedik..kalo pah dapat jumpe die, mesti pah sayang die lebih dari Nadia..oh can not be! hehe..yong pun da kawen, nak dapat anak da pun..lepas ni turn Nadia pulak..haha..Cumi belum kawen lagi, die tunggu Nadia kot..hehe..

eh kenapa entry aku ni gaye macam arwah pah aku boleh bace je blog aku ni?? ish scary pulak..haha..semoga arwah pah aku diletakkan di sisi orang yang beriman, semoga rohnya dicucuri rahmat..tok, Nadia doakan tok jugak, nanti kite buat family reunion kat Syurga eh =))..al-Fatihah

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance