Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 5 March 2010

no caption needed

anak halal dijaga dimanja
anak haram dibuang pergi

tadi otw balik dari toilet, terkuar ayat ni dari kepale otak aku..tak tau kenape, tibe2 je..aku memang macam ni, suke tak pasal2..hehe..

lately, banyak sangat kes buang anak aku tengok bace..masyaAllah, bayi2 tu comel gilos ok!..kalo da besar mahu jadi macam aku Aaoron Aziz tak pun Maya Karin..alahai, tak sayang ke??..sanggup ke nak letak tepi tong sampah, dalam toilet bowl??..kene makan ngan ulat2, kene seret dengan anjing..nauzubillah..die manusia jugak ok!..nak buang pun, letak la depan pintu istana ke, dalam raga baju baby kat shopping complex ke, depan rumah 8 orang terkaya di Malaysia ke..at least akan terjage jugak baby tu.

sian gile aku tengok, dengan tali pusatnye, kulit putih dari Syurga, pejam mate, hisap jari tapi sebenarnye da tak bernyawa..sebab ape??..sebab ko letak baby tu tepi tong sampah dalam beg berzip kemas!..syabas! anda manusia paling bijak dalam dunia ni..kenape tak letak tepi kubur je terus, senang nak tanam! T_T

aku 3 beradik je..bape tahun lepas, mak aku kene operation buang rahim sebab ade ketumbuhan..ko dapat bayangkan tak ape perasaan seorang isteri da tak dapat bagi suami anak da??aku tak dapat byangkan sebab aku tak de suami lagi..hehe..walaupun time tu aku tak la matang mane *sekarang macam matang*..mak aku tanye ayah aku tak kisah ke..ayah aku tak kisah janji mak aku sihat, 3 anak pun cukup, walaupun 1 macam disaster je *aku la tu*

aku ingat lagi surat kebenaran operation yang ayah aku kene sign tu ade tulis operation tu akan menyebabkan kemandulan..dalam bilik wad mak aku gelak2 je, die memang perempuan yang taff, tak tunjuk how she suffered..tapi aku ingat satu hari, die nangis depan auntie aku, die kate die OK, tapi bile tengok ayah aku nangis die jadi lemah..aku tahu ayah aku nangis bukan sebab tak boleh dapat anak da..die seorang lelaki yang bersyukur dengan ape yang ade, cukupla ade aku yang mendengar kate, Nadzirah dan Hafiz..tapi die nangis sebab tak tahan tengok mak aku menahan sakit.

korang tak tahu betape teruknye aku nangis time tu..nak solat tak boleh bace al-Fatihah..sampai ade sorang 'nenek' *nanti aku citer pasal nenek ni* tenangkan aku, baru aku ok..aku sedih tengok mak aku, aku terharu bayangkan betape ayah aku sangat sayang kat mak aku..*hope husband aku boleh sayang aku cm mne ayah aku syg mak aku*..

sejak hari tu aku sangat sakit hati dengan orang yang buang anak..mak ngan ayah aku punyela terseksa jiwa raga terima kenyataan da tak boleh dapat anak tapi yang boleh dapat anak buat macam tu pulak..ya Allah jauhkan aku dari benda2 macam tu..aku ingat lagi mak aku penah cakap kat auntie aku bile auntie aku kate die tak nak pregnant da "bagi aku la rahim tu, aku nak anak lagi"..korang akan nangis tak bile dengar??..tak??ah jangan tipu..ye! aku nangis!, pergi dapur buat2 bancuh air milo..tak tahu la air mata jatuh dalam air milo ke tak..tapi sedap je aku minum..=)

aku percaya everything happen for a reason..Allah knows the best for us, for my mum, for my family..so kitorang terima segalanye dengan redha..mak aku penah cakap "nasib baik anak ade 3 je, pakai kete bese pun da muat, kalo tak kene beli Alphard" (-_-")..die memang lawak sikit

2 comments:

  1. esh' eja nama laki ak salah tuh..
    aaron aziz la..haha

    nadd..nt ak pn nk ank ramai2 kalau diberi rezeki..

    mak ko mmg rock! lawak lak tuh..haha

    ReplyDelete
  2. typo la yang..hehe

    aku pun weh! plg sikit 2..hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance