Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 4 March 2010

kebaikan cartoon =)

Prince Zuko 

kenal tak mamat atas ni?..walawei bergaya habis la..mule2 perangai macam setan remaja, lame2 jadi baik..so from my point of BIEW (hanya budak SDG Pn. Haslinda je paham) *no offence eh Dila*...haha...ok2, so from my point of view, manusia do berubah, boleh berubah, akan berubah..either from bad to good or vice versa..walaupun aku layan cartoon je memanjang, but there's some lesson yang aku boleh aplikasikan dalam hidup aku..cheeeewwaaah Nadia, nak jugak menangkan cartoon die c(=

contohnye Zuko ni, dari die jahat ak da rase ade taman bunga kat hati die..haha..maksud aku, die baik actually, just keadaan yang memaksa die jadi macam setan..yang aku perasan jugak, once kita da wat salah, susah kita nak gain kepercayaan orang lain kat kita balik..tak caye cube ko curang ngan pasangan ko then mintak balik couple ngan die..sure kene penampar sedas dua, kalo die terima aku rase die pun pernah curang actually..haha..bile tengok part macam mana Ang and the gang layan Zuko time 1st time Zuko minak maap, aku rase macam "I need to be nice to everyone in my life"..

tibe2 aku nak merapu pasal benda ni kan?..sebenarnye aku nak bagitau korang, yang sebenarnye aku tengok cartoon bukan suke2, gelak2 tergolek-golek..aku nak buktikan yang cartoon pun bermanfaat untuk aku..aku je la, orang lain aku tak tau..haha..tengok Sponge Bob aku belajar erti persahabatan, gaduh la macam mane pun, Patrick juga mamat petak tu cari..dalam persahabatan aku rase, gurauan yang buat korang makin close with each other.. tak kan terase bile kawan baik ko jerit dari jauh "woi gemuk, lambatnye, berlubang da perut aku lapar" dan semua orang akan pandang ko nak tengok kegemukan ko..dan die pun tak kan terase bile ko jawab "kejap la setan, tak menyabar-nyabar" dan semua orang akan pandang die nak tengok kesetanan die..haha..kasar! tapi sedap di dengar dalam persahabatan..haha =D

Naruto ajar aku erti kerjasama..walaupun Naruto ngan Sakura suke gaduh tapi bile time berdepan dengan musuh, dorang try defence village dorang tanpe ingat bende yang lain..Tom and Jerry ajar aku macam mane nak nganjeng orang! haha..di sini ingin aku tegaskan bahawa aku layan cartoon yang akan bagi lesson je kat aku..Hagemaru, Doraemon, Shin Chan aku layan suke2 je..kalo mak aku panggil suruh tolong die time aku tengah tengok citer ni, tunggu iklan baru aku pergi kat mak aku dengan taat "mak nape panggil Nadia tadi?" (-_-").

so, Tqah try2 la belajar tengok cartoon..nanti boleh tengok dengan anak2..boleh merapatkan silaturahim, mengukuhkan institut kekeluargaan *teringat karangan time form 5*..see, kebaikan lagi! haha..tak salah rasenye perangai ade macam kartoon sikit2..cool ape kalo jadi macam Zuko ni..=))

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance