Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 9 March 2010

kaho naa pyaar hai


baru lepas tengok citer hindustan yang last aku tengok time darjah bape entah..time tu aku tengok menyampah gile lah! sikit2 joget, sikit2 menari..paling otak aku tak boleh digest bile pergi negara orang putih, dalam kelab boleh pulak bantai nyanyi lagu hindustan..macam orang putih tu paham..dan2 pulak orang putih tu pandai menari  tarian diorang..mesti time nak ajar penari2 tu macam Eminem nak ajar anak die menari tarian zapin..

tadi pun aku tengok sampai disc 2 je..zina mate oh tengok Hrithik Roshan lame2..haha..kalo hari Sabtu mesti ade cerita hindustan kan dekat TV3 ngan TV2 kalo tak silap..lepas Zohor mula lah ayah aku seret bantal tilam segala bentang depan TV..mule2 aku pelik gak ayah aku tengok hindustan..bile aku tegur, die jwab "ubat tidur"..haha..memang betul, iklan ke-2 je die da pejam mate.

nak kate aku suke hindustan tak la, nak kate tak suke pun tak..setakat cuci mata, layan jiwang tu boleh la..tengok kartoon lagi masyuk aku rase..walaupun tak logik, aku boleh terima sebab cartoon, so aku gelak je part yang irrelevant tu..tapi kalo hindustan, part hero die yang sehelai sepingggang lawan dengan 10 orang bersenjata parang, sabit, m-16 segala, tak mati2 pulak..sempat je elak..yang 10 orang tu pun tak berape cerdik, serang sorang2, padahal boleh je serang sekali gus..time tu mula aku fedup, start motor pergi makan laksa lagi bagus!

korang selalu tengok tak dalam citer hindustan tibe2 ade pengganas wat kacau kat kampung2??..aku ingat dalam citer je..kawan aku  (Karen) yang selalu pergi India kate ape jadi dalam movie tu sebenarnye citer betul kecuali part hero tak mati2 tu la..huyyyoooo..scary gile!! bayangkan tengah2 plih tembikai tibe2 terpacak parang kat tembikai tu..mau terkencing ko kat situ..kalo aku la kan, aku gune parang tu belah tembikai buat jus..slurrppp sedapnye jus tembikai time panas2 camni..haha..lari topik!!..agak2 la kalo aku ade dalam situasi tu, ade tak hero datang selamatkan?? ^_^

kawan aku kate gak, polis2 kat sane memang jahat2 sebijik macam dalam citer tu..yang macam blur2 mete'e sikitkan padahal die lah dealer dadah sedunia..woah! woah!..ape yang digambarkan dalam citer same dalam dunia sebenar..kirenye polis Malaysia pun tak reti pegang pistol macam Norman Hakim dalam Gerak Khas la??haha..kat sane open nak buat cerita pecah amanah, kemusnahan politik semua..kalo buat kat Malaysia, mampus la ko masuk ISA..>_<

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance