Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 5 March 2010

english! english! english!

tajuk entri tak semesti aku nak bermonolog bersandiwara bercekerama in English..ah! tak tau nak gune word yang betul..bertype boleh?..ah ape2 la..hehe..

tadi ade English class!..dari pagi sampai petang..da 8jam belajar pun aku tetap tak tahu name lecturer tu..yang penting lelaki, India and die baik..dari darjah 1 belajar grammar sampai sekarang tak lepas2 gak..ape ke bengapnye aku pun tak tahu! haha..nak graduate as law student kene dapat band 4 MUET..cait!

mungkin sebab tak praktis kot, sebab tu sampai sekrang tergagap-gagap lagi nak speaking English..yela, tak kan tibe2 pagi2 buta time naik bus, aku nak greet pacik bus dengan cerianye camni "morning uncle!! how are u today?? have a nice day"..mau lepas ni kalo pacik tu nampak muke aku die tutup pintu bus (-_-")

tadi kene buat impromptu speech..aku dapat tajuk pasal ethnic..wah! tadi aku rase aku sangat 1Malaysia..aku suggestkan sambut perayaan sama2, kongsi makanan tradisional, tukar citer pasal culture masing2..oh Nadia hipokrit! biskut raye puase pun tak makan sangat, ade hati nak telan kuih bulan! haha..

pagi tadi dalam kelas sangat3 la sejuk, sampai mengigil aku, sampai goyang2 kerusi sebab gigil, sampai tangan tak boleh gerak, sampai cakap kuar asap *ini tipu*..dapat bayangkan tak sejuknye?? ok pejam mate, bayang sekarang!..ke ahli syurga je dapat rase macam tu?? =))

next week ade test, tapi tak bace lagi..standard piawai Nadia la kan, macam tak tahu..kepala da berat, badan rase nak demam..tak nak bace boleh??..hentam je ikut logic akal..Contract Law logik apenye Beron??..alah buatlah kes sendiri kan..name case susah2 la..Wrigglesworth v. Wilson Anthony..kalo satu case takpe, ni dalam satu sub topic 7 kes die bagi!! 1 topik ade la dalam 5 sub topik, dan semua sekali ada 4 topik..sile kire bape case sumenye!! time kasih la Al-Sagoff (writer buku)..da banyak sangat kes, mahu time jawab test name case atas tu jadi Wrigleys Chewing Gum v Antioni..huhu

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance