Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 9 March 2010

baru nak lega~

semalam baru lega da habis test Contract..baru nak berkurang 1 list 'tarikh membunuh' kat sebelah ni..tibe2 tadi gedebuk 2 asignment lecturer bagi..terima kasih banyak kerana menyusahkan saya, saya memang suke pepatah Melayu "berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian"..wah! tak sangka aku ingat!! kalo peribahasa tu salah pun jangan tegur, nanti aku malu, nanti aku tak nak update blog sebulan..ha takut tak?? *mcm orang heran* (-_-")

macam ni lah aku, keje baratur menunggu, tapi aku tetap wat degil tak layan..tetap layan blog..bukan dapat ape2 pun..ah biarlah!! aku suke menulis menype, aku rase lega membebel sorang2 kat sini..sape nak bace silakan, sape tak nak bace pun aku tak heran..tengok2, da tercipta pantun 2 kerat tanpe sedar..sasterawati betul Nadia ni ^_^..

tibe2 rindu zaman UiTM..rindu kolej Mawar, rindu FUU yang jauh berbukit-bukit dari kolej Mawar..rindu kawan2 kat sane, rindu nasi lemak jati, rindu nak pergi makan secret recipe sorang2 kat SACC Mall..nak bandingkan dengan kehidupan kat sini, macam dari KL berpindah ke pedalaman Sabah la..kat sini apa pun tarak!! memang dibangunkan bangunan besar2 untuk belajar je..no time for entertainment..bayangkan dalam bilik bile on radio je, mulelah keluar bahasa Siam..budak Thailand berulang datang kelas dari rumah, aku yang warganegara sini pun tak berulang dari rumah tahu tak!! dapat bayangkan tak betape taff nye aku nak duduk sini sampai 2013??

demi segulung ijazah Law and ijazah kawen aku gagahkan jugak..sebab mak kate selagi tak habis belajar jangan kawen lagi..haha..nasib baik ade kawan perangai ala2 tak tau ape maksud serius..bertahan la aku survive kat sini..banyak la gak bende tak betul da wat same2..ingat kat Shah Alam je ke boleh overnight?? heh'

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance